SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Zawartość torebki wsypać do filiżanki lub małej miski, zalać 150 ml wrzącej wody i dokładnie wymieszać łyżką. Pozostawić na 7 do 10 minut i na koniec ponownie dobrze wymieszać. Po namoczeniu możesz cieszyć się słodkim ryżem w czystej postaci lub posypać go według własnego uznania.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g
Wartość energetyczna: 1820 kJ/433 kcal
Tłuszcz: 15 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 11 g
Węglowodany: 66 g
w tym cukry: 17 g
Błonnik: 5,3 g
Białko: 6,1 g
Sól: 0,51 g
INFORMACJA ALERGENNA
Może zawierać SOJĘ, ORZECHY i łubin.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym miejscu, chronić przed ciepłem.